Το κρασί μας

Πολυποικιλιακά

Πολυποικιλιακά

Μύλος Λευκός οίνος

Η Μαλαγουζία συναντά τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay και Ροδίτη. Η μύτη του πολύπλοκη με επικράτηση της Μαλαγουζίας και ένα βάθος από το Chardonnay δίνοντας πινελιές ανανά, νότες κίτρου συνθέτουν μια εκρηκτική μύτη. Το χρώμα του χρυσοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Το στόμα του λιπαρό και ισορροπημένο με την οξύτητα που μας δίνει πλουσιοπάροχα η περιοχή μας καταλήγει σε μια μακριά επίγευση, κάθε χρονιά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πίνεται δροσερό στους 8-10 C.

Πολυποικιλιακά

Μύλος Ερυθρός οίνος

Το Ξινόμαυρο συναντά τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες Merlot και Syrah. Η μύτη του σε προδιαθέτει για ένα έντονο ερυθρό μπρούσκο κρασί αλλά τα υπολειμματικά ζάχαρα σου γεμίζουν το στόμα και δίνουν ένα τελείωμα ευχάριστο και γευστικότατο, το χρώμα βαθυκόκκινο με μωβίζουσες ανταύγειες από την παρεμβολή του Merlot. Πίνεται στους 18ο C.

Πολυποικιλιακά

Μύλος Ροζέ οίνος

Το Ξινομαυρο συναντά την κοσμοπολίτικη ποικιλία Syrah. Η μύτη του πολύπλοκη από την επικράτηση του Ξινόμαυρου που δίνει έντονα αρώματα αγριοφράουλας και κόκκινα φρούτα του δάσους, το χρώμα ανοιχτόχρωμο με αρκετά ρουμπινί ανταύγειες. Στο στόμα μια μοναδική γεύση φράουλα μαρμελάδα με ίχνη οξύτητας, κάθε χρονιά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πίνεται στους 8 -14 ο C.

Ξεναγήσεις και Δραστηριότητες

Οργανώστε την επίσκεψη σας

Απολαύστε την μαγευτική θέα των αμπελιών της Κυρ-Γιάννη, στις πλαγιές του όρους Βέρμιο, περπατήστε ανάμεσα στα αμπέλια του Ξινόμαυρου, γνωρίστε τον εμβληματικό πύργο “Κούλα”, γευθείτε τα κρασιά στον τόπο παραγωγής τους και γνωρίστε την μοναδική οινική κληρονομιά του ιδρυτή του Κτήματος, Γιάννη Μπουτάρη, και τη συνέχεια – αναδημιουργία από τον Στέλλιο Μπουτάρη, οινοποιό 5ης γενιάς.

Οι νέες επισκέψιμες εγκαταστάσεις σας προσφέρουν την ευκαιρία για ξεχωριστές εμπειρίες οινικού τουρισμού.
Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Ωράριο λειτουργίας: 11:00 – 18:00 από ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ (Δευτέρα κλειστά).
Προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ και προσβασιμότητα ΑΜΕΑ.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Ελπίδα Παλαμίδα, Hospitality Manager Κτήματος Κυρ-Γιάννη
Τ: 2332051100 (εσωτ. 110) – Κ: 6938250088 – Ε: epalamida@kiryianni.gr