Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η Ιστορία μας

166

2005

Παράδοση και Ποιότητα

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 μετά από παρατεταμένη έρευνα αγοράς που έγινε από τον Μπόσκο Χρήστο και με την αμέριστη συμπαράσταση του Γιάννη Μπουτάρη  και του αμπελουργού Μπόσκου Χαράλαμπου, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας μιας μικρής  και ευέλικτης εταιρείας η οποία θα συνδύαζε την νεανικότητα και εργατικότητα των αδελφών Μπόσκου, με την εμπειρία και την αγάπη του Γιάννη  για τον αμπελώνα του Αμυνταίου.
 

Το όνομα της εταιρείας ¨ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ¨ από την ομώνυμη λίμνη ‘Βεγοριτιδας’ δίπλα στον Άγιο Παντελεήμονα, το οινοποιείο στις παρυφές μιας κοιλάδας που κατεβαίνει από το Καϊμακτσαλάν και καταλήγει στην λίμνη συναντώντας στο δρόμο της ένα παλιό παραδοσιακό ανεμόμυλο, από όπου εμπνευστήκαμε και το λογότυπο της εταιρείας μας, και ονοματίσαμε μια από της ετικέτες των κρασιών μας ΜΥΛΟΣ . Και έμβλημα του ανεμόμυλου κυρίαρχη στο λογότυπο και τις ετικέτες των μονοποικιλιακών οίνων.

2011

Η ανάπτυξη της Οινοποιίας

Είναι η χρονιά που έπρεπε να απλώσουμε τα φτερά μας μακριά από τον Γιάννη Μπουτάρη μεταφερόμαστε σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών οίνων, με ανάγκες εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών για την παράλληλη ανάπτυξη και του οινοτουρισμού στις εγκαταστάσεις μας, το μπαλκόνι μας προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα στο χωρίο στην λίμνη και στους φημισμένους αμπελώνες Ούση, Ράστο και Μπέλα Τούμπα. Πλέον στηριζόμενοι στις δικές μας δύναμης μπαίνει στην αγορά το πρώτο ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ ΣΕ 750 ΜΛ.

2015

Σύγχρονος εξοπλισμός

Οι εγκαταστάσεις όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι από πλευράς μηχανολογικού εξοπλισμού σύγχρονες, με ανάγκες εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών για την παράλληλη ανάπτυξη και του οινοτουριστικού πακέτου στις εγκαταστάσεις μας.

Η εταιρεία επίσης είναι ενεργό μέλος της εταιρείας «ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ ΟΙΝΟΣ», η οποία συστάθηκε από τα οινοποιεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αμυνταίου.

2017

Ο μεγαλύτερος Αμπελώνας της Μακεδονίας

Μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία του Αμπελώνα του Αμυνταίου με ιδανικές συνθήκες για την αμπελοκαλλιέργεια δίνοντας πολύ καλά και νόστιμα χαρακτηριστικά στους οίνους που παράχθηκαν στα οινοποιεία μας. Έτσι προέκυψαν και νέες ετικέτες και κυρίως με μονοποικιλιακούς οίνους που δεν σου έκανε η καρδιά να τα κάνεις μπλεντ. Την χρόνια αυτή αποφασίσαμε να κάνουμε τα Vegoritis Special με δυο αρχικά ετικέτες το Riesling και το Gewurztraminer και λίγο αργότερα οι Αφρώδες Οίνοι από το Ξινόμαυρο(με την μέθοδο Blanc de Noir) για την βάση του Λευκού και εξολοκλήρου για το ροζέ ΠΟΠ αφρώδης οίνο.

2023

Χαράσσουμε νέα πορεία

Ξεπερνώντας την δυσκολία που δημιούργησε η πανδημία το Covid 19 μπήκαμε σε μια νέα πορεία με περισσότερη ευθύνη και εμπειρία με γνώμονα την παράλληλη ανάπτυξη των εργασιακών συνθηκών και ανάδειξη του μεγαλείου του Ξινόμαυρου σε όλες τις εκφάνσεις που μπορεί να ανάδειξη η γηγενείς αυτή ποικιλία από την ζώνη του Αμυνταίου.

2025

Οραματιζόμαστε το μέλλον

Με ευχή να είμαστε υγιείς για την “ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ” θα είναι χρονιά ορόσημο γιατί θα κλείνουμε τα 20 χρόνια λειτουργιάς μας. Με κληρονομία κρασιά που θα μας πιστοποιήσουν ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο στην εξέλιξη της οινοπαραγωγικης πλευράς του Αμυνταίου.

Ο μεγαλύτερος Αμπελώνας της Μακεδονίας

Η εταιρεία επίσης είναι ενεργό μέλος της εταιρείας «ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ ΟΙΝΟΣ», η οποία συστάθηκε από τα 9 οινοποιεία μέλη που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αμυνταίου.

ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Μακεδονίας

Επισκεφθείτε μας