Η Βεγορίτις

Το Οραμα μας

Η Βεγορίτις

Φιλοσοφία

Το Ξινόμαυρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος

Η φιλοσοφία της ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών σε όλο το φάσμα τιμών με την καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας που υπάρχει στην αγορά, και μια ιδιαίτερη έμφαση στην εκμετάλλευση και καλλιέργεια των αμπελώνων τις περιοχής χρησιμοποιώντας πατροπαράδοτες (εμπειρικές) μεθόδους σε συνδυασμό με νέες τεχνικές και μηχανολογικές εφαρμογές.

Η ποικιλία του Ξινόμαυρου είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της εταιρειας μας, με παράλληλη ανάπτυξη των νέων και τέλεια προσαρμοσμένων στο μικροκλίμα της περιοχής ποικιλιών όπως: Λευκές ποικιλίες ροδίτη, chardonnay, sauvignon blanc, gewürztraminer, malagouzia, malvasia aromatic και ερυθρές ποικιλίες syrah, merlot, cabernet sauvignon και Νεγκόσκα.

_MG_4706

οινοποιείο

Ένα πολύ καλό καθημερινό κρασί

Στο οινοποιείο παράγονται τα καθημερινά κρασιά της Βεγορίτις Ε.Ε. με την επωνυμία «το καλό» για τις συσκευασίες bag in box και τα βραβευμένα κρασία μας «Μύλος» εμφιαλωμένα σε φιάλες 187 ml, 375 ml, 750 ml, από σταφύλια που παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες και συνεργασμένους αμπελοκαλλιεργητές. Η επωνυμία ”ΜΥΛΟΣ” στα κρασιά της εταιρίας δώθηκε λόγω ενός παλιού ανεμόμυλου που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν και στελεχώνουν την εταιρεία μας έχουν όλα τα εχέγγυα που τους μεταβίβασε ο Γιάννης Μπουτάρης για την υλοποίηση του οράματός του, που δεν είναι άλλο από την σύνδεση του αμπελουργού με το τελικό προϊόν για να περάσει μέσα σε αυτό η ποιότητα το μεράκι και η αυθεντικότητα.

Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών σαν ένα πολύ καλό καθημερινό κρασί που θα έχει κάθε χρόνο και καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας , έτσι ώστε να κατακτήσει την αγορά της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Ένας ακόμα στόχος της εταιρείας μας είναι η επιμόρφωση των αμπελουργών στις νέες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις των κλιματολογικών συνθηκών, για να είναι δυνατή η απορρόφηση όλων των παραγόμενων ποσοτήτων σταφυλιών από την παραπάνω περιοχή.

Κρασί

Ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και της Γαστρονομίας

Ενας βασικός τομέας της εταιρείας είναι η στήριξη της τάσης ανάπτυξης του οινοτουρισμού και γαστρονομιας  που διαφαίνεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχη μας, με την δημιουργία και ανάπτυξη τον επισκέψιμων οινοποιείων και των χώρων εστίασης στα πλαίσια των προγραμμάτων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και μέσα στους χώρους παραγωγής και παράλληλη παρουσίαση των κρασιών της εταιρίας μας αλλά και άλλων κρασιών.

Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών σαν ένα πολύ καλό καθημερινό κρασί που θα έχει κάθε χρόνο και καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας , έτσι ώστε να κατακτήσει την αγορά της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Ένας ακόμα στόχος της εταιρείας μας είναι η επιμόρφωση των αμπελουργών στις νέες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις των κλιματολογικών συνθηκών , για να είναι δυνατή η απορρόφηση όλων των παραγόμενων ποσοτήτων σταφυλιών από την παραπάνω περιοχή.

βραβεία

Γεύση και Ποιότητα

Το  Ξινόμαυρο  ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΟΠ  2017 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα διαγωνιζόμενα Ξινόμαυρα της Ελλάδας  και  του απονεμήθηκε εκτός…

Ελάτε να μας επισκεφθείτε

Επισκεφθείτε τον Αμπελώνα μας και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας

Παράδοση και Ποιότητα από εκλεκτούς καρπούς

Τα κρασιά μας μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και καταστήματα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.Στην υπόλοιπη Ελλάδα στα εξής σημεία: