Το οινοποιείο μας

ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

Το Οινοποιείο μας

Τοπίο

Μοναδική τοποθεσία

Μέσα στην καρδία της αμπελουργικής  Ζώνης Π.Ο.Π Αμυνταίου  στο παλαιότερο αμπελοτόπι στον Αγιο Παντελεήμονα είναι η σύγχρονες εγκαταστάσεις μας με έτος κατασκευής 2007, σχεδιασμένα με βάση τις ανάγκες του Ξινόμαυρου που κυριαρχεί στους αμπελώνες της περιοχής και στην καρδία μας.

IMG_20221029_125527
DSC_6157 copy

Οινοποιεία

Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Ένα ισοβαρικό εμφιαλωτικό μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίζουμε την μακρά παράδοση της περιοχής σε Αφρώδεις οίνους του Αμυνταίου, πάντα με βάση την ποικιλία του Ξινόμαυρου. Η χωρητικότητα του οινοποιείου μας είναι 260.000 λίτρα με αυξητικές τάσεις σε κάθε αμπελουργική περίοδο, οι δεξαμενές όλες ανοξείδωτες και με δυνατότητα έλεγχου των θερμοκρασιών.

Παράδοση

Το Κελάρι

Ενα υπόγειο κελάρι που μπορεί να υποδεχθεί σε ιδανικές θερμοκρασίες 120 δρύινα βαρέλια και βέβαια το ατού μας η υπεροχή θέα που προσφέρει η ταράτσα του οινοποιείου μας αγναντεύοντας την Λίμνη Βεγορίτιδα και το ορεινότερο κομμάτι του αμπελώνα του Αγίου Παντελεήμονα.

DSC_6195 copy

Τοπίο

Η περιοχή Αμυνταίου

Τέσσερις λίμνες απλώνονται στο λεκανοπέδιο του Αμύνταιου δίνοντας στην περιοχή ομορφιά και σημαντική οικολογική αξία. Το Αμύνταιο δεσπόζει ανάμεσά τους. Πόλη με μακραίωνη ιστορία, γνώρισε ημέρες ακμής γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν αναδείχθηκε σε σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

IMG_20210518_081437
IMG_20220719_193047

Οινοποιεία

Ποικιλία κρασιών και ποτών

Το Αμύνταιο φημίζεται για το υπέροχο κρασί του, ονομασίας προελεύσεως, ενώ εδώ λειτουργούν πολλά οινοποιεία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι επισκέψιμα και σας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το κρασί τους και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Στο Αμύνταιο φτιάχνεται και εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο που, ιδίως το χειμώνα, είναι βάλσαμο και πραγματική απόλαυση!

Τουρισμός

Γειτονικές περιοχές

Από εδώ μπορείτε να γνωρίσετε τα γειτονικά μέρη όπως ο Άγιος Παντελεήμονας με τον παλιό ανεμόμυλο, οι Πέτρες με τα ελληνιστικά μνημεία, το Ξινό Νερό που πήρε το όνομά του από το ιδιαίτερο νερό που αναβλύζει στην περιοχή και αξίζει να δοκιμάσετε. Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το Λιμνοχώρι που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ζάζαρη, τον Αετό με τα ιαματικά λουτρά, το πανέμορφο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές με το καταφύγιο των λύκων. Το Σκλήθρο, τα Ασπρόγεια, το Λέχοβο και το Βαρικό είναι κι αυτοί οικισμοί με εξαιρετικά τοπία και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

IMG_20220719_193014