Το Κρασί μας

ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

Το Κρασί μας

Τοπίο

Η περιοχή Αμυνταίου

Τέσσερις λίμνες απλώνονται στο λεκανοπέδιο του Αμύνταιου δίνοντας στην περιοχή ομορφιά και σημαντική οικολογική αξία. Το Αμύνταιο δεσπόζει ανάμεσά τους. Πόλη με μακραίωνη ιστορία, γνώρισε ημέρες ακμής γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν αναδείχθηκε σε σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

IMG_20210518_081437
IMG_20220719_193047

Οινοποιεία

Ποικιλία κρασιών και ποτών

Το Αμύνταιο φημίζεται για το υπέροχο κρασί του, ονομασίας προελεύσεως, ενώ εδώ λειτουργούν πολλά οινοποιεία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι επισκέψιμα και σας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το κρασί τους και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Στο Αμύνταιο φτιάχνεται και εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο που, ιδίως το χειμώνα, είναι βάλσαμο και πραγματική απόλαυση!

Τουρισμός

Γειτονικές περιοχές

Από εδώ μπορείτε να γνωρίσετε τα γειτονικά μέρη όπως ο Άγιος Παντελεήμονας με τον παλιό ανεμόμυλο, οι Πέτρες με τα ελληνιστικά μνημεία, το Ξινό Νερό που πήρε το όνομά του από το ιδιαίτερο νερό που αναβλύζει στην περιοχή και αξίζει να δοκιμάσετε. Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το Λιμνοχώρι που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ζάζαρη, τον Αετό με τα ιαματικά λουτρά, το πανέμορφο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές με το καταφύγιο των λύκων. Το Σκλήθρο, τα Ασπρόγεια, το Λέχοβο και το Βαρικό είναι κι αυτοί οικισμοί με εξαιρετικά τοπία και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

IMG_20220719_193014