Η Βεγορίτις

Λογότυπο

Η φιλοσοφία της ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών σε όλο το φάσμα τιμών με την καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας που υπάρχει στην αγορά , και μια ιδιαίτερη έμφαση στην εκμετάλλευση και καλλιέργεια των αμπελώνων τις περιοχής χρησιμοποιώντας πατροπαράδοτες (εμπειρικές) μεθόδους σε συνδυασμό με νέες τεχνικές και μηχανολογικές εφαρμογές . Η ποικιλία του Ξινόμαυρου είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος με παράλληλη ανάπτυξη των νέων και τέλεια προσαρμοσμένων στο μικροκλίμα της περιοχής ποικιλιών όπως: Λευκές ποικιλίες ροδίτη, chardonnay, sauvignon blanc, gewürztraminer, malagouzia, malvasia aromatic και ερυθρές ποικιλίες syrah, merlot, cabernet sauvignon και νεγκόσκα. Βασικός τομέας της εταιρείας είναι η στήριξη της τάσης ανάπτυξης του οινοτουρισμού που διαφαίνεται τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία και ανάπτυξη τον επισκέψιμων οινοποιείων και των χώρων εστίασης στα πλαίσια των προγραμμάτων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.

Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιωθεί στην συνείδηση των καταναλωτών σαν ένα πολύ καλό καθημερινό κρασί που θα έχει κάθε χρόνο και καλύτερη σχέση τιμής ποιότητας , έτσι ώστε να κατακτήσει την αγορά της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο. Ένας ακόμα στόχος της εταιρείας μας είναι η επιμόρφωση των αμπελουργών στις νέες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις των κλιματολογικών συνθηκών , για να είναι δυνατή η απορρόφηση όλων των παραγόμενων ποσοτήτων σταφυλιών από την παραπάνω περιοχή.

Στο οινοποιείο παράγονται τα καθημερινά κρασιά της Βεγορίτις Ε.Ε. με την επωνυμία «το καλό» για τις συσκευασίες bag in box και τα βραβευμένα κρασία μας «Μύλος» εμφιαλωμένα σε φιάλες 187 ml, 375 ml, 750 ml, από σταφύλια που παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες και συνεργασμένους αμπελοκαλλιεργητές. Η επωνυμία ”ΜΥΛΟΣ” στα κρασιά της εταιρίας δώθηκε λόγω ενός παλιού ανεμόμυλου που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού του Αγίου Παντελεήμονα.

Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης και μέσα στους χώρους παραγωγής και παράλληλη παρουσίαση των κρασιών της εταιρίας μας αλλά και άλλων κρασιών.

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν και στελεχώνουν την εταιρεία μας έχουν όλα τα εχέγγυα που τους μεταβίβασε ο Γιάννης Μπουτάρης για την υλοποίηση του οράματός του, που δεν είναι άλλο από την σύνδεση του αμπελουργού με το τελικό προϊόν για να περάσει μέσα σε αυτό η ποιότητα το μεράκι και η αυθεντικότητα.

Η οινοποιία «ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ» ακολουθώντας της ανάγκες του συγχρόνου εμπορίου και τις ιδιαίτερες δυνατότητες του Διαδικτύου μπαίνει στον παγκόσμιο ιστό με μια σελίδα στην διεύθυνση http://vegoritis.com όπου ελπίζουμε ο επισκέπτης να καταφέρει να μας γνωρίσει και δίνοντας του την δυνατότητα να παραγγείλει τα προϊόντα μας και να τα απολαύσει στο χώρο του.

Font Resize