Καλύτερο Ερυθρό Ξινόμαυρο Από Την Οινοποιία Βεγορίτις Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2020

Μια πολύ σημαντική διάκριση επιφύλαξε για την Οινοποιεία  Βεγορίτις ο 20ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2020.

Το  Ξινόμαυρο  ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΠΟΠ  2017 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα διαγωνιζόμενα Ξινόμαυρα της Ελλάδας  και  του απονεμήθηκε εκτός από το Χρυσό μετάλλιο και η Ειδική Διάκριση του Καλύτερου Ξινόμαυρου του Διαγωνισμού.

Η συγκεκριμένη διάκριση, πέρα από την επιβράβευση των προσπαθειών, αποτελεί και μια ακόμη απόδειξη των δυνατοτήτων της  αμπελουργικής  ζώνης του Αμυνταίου, όσον αφορά στη  γηγενή  ποικιλία  Ξινόμαυρο.

Η δεύτερη επιβεβαίωση ήρθε από το  Berliner wine Trophy 2020  όπου το Ξινόμαυρο  ΑΜΥΝΤΑΙΟ  ΠΟΠ  2015 κατέκτησε ένα ακόμα Ασημένιο μετάλλιο.

Συνολικά η Οινοποιία Βεγορίτις συγκέντρωσε 4 μετάλλια! Ασημένιο για το λευκό  Sauvignon Blanc 2019  και χάλκινο μετάλλιο για την παρθενική εμφάνιση του αφρώδους Vegoritis Sparkling Rose Sec 2019 !!!

O Χρήστος Μπόσκος φανερά συγκινημένος από τα αποτελέσματα δήλωσε «η επιμονή μας σε αυτή την μαγική ποικιλία Ξινόμαυρο αρχίζει και επιβραβεύεται και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή την ξεχωριστή διάκριση και αποδείξαμε περίτρανα την αξία της Ζώνης αυτής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  την ομάδα του οινοποιείου ξεχωριστά, τον Παντελή , τον Χρήστο, τον Παναγιώτη , την Αλίκη ,τον  Στέργιο ,την Σοφία ,την Ευδοξία, για την στήριξη στην προσπάθεια αυτή, τον υπεύθυνο αμπελουργικού Χαράλαμπο Μπόσκο  με την ομάδα του και την οινολόγο Άρτεμη Τουλάκη που επιβεβαίωσε τον τίτλο της ως “χαρισματική ξινομαυρίτισα οινολόγος”.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *